Finalen

Sista morgonen bjöd på mulet väder och efter att frukost avnjutits för sista gången på detta fantastiska hotell och utcheckning klarats av bad vi receptionen beställa en taxi. 38€ förbetalades receptionen och det dröjde 4 nanosekunder innan taxin dök upp. På vägen mot flygplatsen började det regna ganska ordentligt. Det var ungefär som när vi landade. Fast förmodligen var det inte lika regnigt på Playa del Ingles. Vädret kunde skilja sig ganska mycket på olika delar av den ändå ganska lilla ön.
 
Kön till Norwegians checkindisk var enorm och det var skönt att vi hade fulla två timmar tillgodo innan avgångstiden inföll. När vi kom fram och la upp våra väskor på vågen konstaterades det att den ena väskan vägde 24 kg och den andra 18. Om vi inte fördelade om skulle vi få betala övervikt. Vi ställde oss vid sidan om och flyttade lite mellan väskor, beauty box och handbagage. När vi var klara vägdes båda väskorna in på 20,0 kg.
I kön till säkerhetskontrollen sa vi att det var ovanligt att vi inte på resan träffat någon vi känner. Det brukar vi alltid göra. Just då dyker våra grannar från Tyresö upp bakom oss. Johnny och Annika med barn. De hade varit fem dagar i San Augustin och hade bott på ett av de hotellen som vi promenerade förbi en av dagarna.
 
Vårt plan var något försenat och det dröjde väl till en dryg timme efter tabelltid innan vi kunde lyfta. Resan förflöt i övrigt väl och vi landade på Arlanda kanske en halvtimme senare än planerat. Det som först kom ut på bagagebandet var vår beauty box i öppnat skick och dess innehåll låg mestadels i boxen men även i locket och på bandet. Uppenbarligen hade vi varit slarviga vid igenstängningen efter viktomfördelningen i Las Palmas. Det mesta fanns dock kvar, möjligen med undantag för någon hårborste.
 
När vi landade fick vi rapport att Calle och gänget närmade sig Stockholm. Vi arrangerade därför så att vi kunde plocka upp Calle på Liljeholmstorget. Vi passade på att köpa något att äta på platsens McDonald.
 
När vi kom hem packade Sara om som hastigast och begav sig sedan iväg mot Flen för att vara med på någon Halloween-fest.
 
Slut för detta höstlov 

Lilla Venedig

Uppstigning och frukost vid 9. Solen sken obönhörligt och vi bestämde oss för att vänta med utflykt till senare på dagen. Sagt och gjort så intog vi några stregiskt placerade solstolar och intog solläge. Bokläsande och d:o lyssnande vidtog, endast med avbrott för drinkhämtning och vattengymnastik. Jag läste ut min semesterläsning "Det som inte dödar oss" och Birgitta lyssnade klart på sin "Utvandrarna". Sara läste fysik.
 
Efter lunch tog vi bussen västerut till Mórgan, staden som också kallas Lilla Venedig. Bussresan tog 45 minuter och tog oss genom spännande landskap. Till sist landade bussen i en till synes skräpig ort. Fast när vi kom runt på havssidan fanns massor med fina restauranger och d:o gränder och det påminde inte så lite om stora Venedig.
Och det fanns en enorm gästhamn. Jag blev i hastigheten övertygad av en slipad försäljare att jag måste köpa ett polarisationsfilter och gjorde därför det. Det kostade 25€. Vi stannade sedan på en krog och tog glass och Sangria.
 
 
Efter detta strosade vi vidare och efter en bit kom vi till en plats varifrån en båt skulle gå med målet Playa del Ingles. Vi valde att hoppa på den och fick en intressant tur längs kusten via två stop till något som hette Augunaugun ungefär.
 
 
 
Där gick vi av och vi fick då se en fiskebåt lasta av stora kvantiteter av tonfisk som den hade plockat upp i havet utanför.
 
 
 
När vi hade tittat klart på fisken klev vi ombord på en transportbuss som körde oss till Jumbo centrum varifrån vi tog oss till hotellet per fot.
Efter dusch och återhämtning gick vi till middagen. Som vanligt var den förträfflig liksom ostarna, desserten och whiskyn. Tyvärr fick Sara lite ont i magen men vi kollade ändå in trubaduren vid poolbaren, och sedermera ävedn dansbandsduon (ny för kvällen) i scenbaren. Birgitta och jag dansade lite, och det gjorde även Janne och hans fru. En frågequiz presenterades med förhållndevis enkla frågor men vi var en smula okoncentrerade så vi missade prispallen.
 
 
Under hela veckan har det varit förvånandsvärt lite svenska gäster på hotellet. Mest tyskar och en del engelsmän och fransmän. Någon finne men väldigt få svenskar. På stan har vi stött på en del, men inte på hotellet. Det har förändrats de sista dagarna. Idag kom ett sextiotal folk från Framtiden och gjorde sitt avtryck på stället.
Nu återstår bara utcheckning och hemresa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Promenad

Tanke var att vi skulle hyra bil och åka innåt landet och kolla på sevärdheter. Men dels pga dålig research och dels pga ogynnsamma väderleksprognoser valde vi att stanna på hotellområdet idag.
 
 
 
 
Birgitta deltog i ett yoga-pass men i övigt hände inte så mycket mer än att åtskilligt blev läst och våra hudar intog en något mörkare färgnyans.
Som vanligt hände lunch vid ettiden och den blev,för min del, hamburgare idag. Visserligen med lite bearnaise vid sidan om. Och förstås lite dallrande bakverk.
 
 
Eftermiddagen blev lite molnig och vi tyckte det var lämpligt att promenera lite längs stranden så att säga norrut. Vi promenerade till San Augustin och på vägen hem köpte vi på oss en skjorta och några krämer.
 
Hem kom vi vid halv-sju och efter lite läxläsning begav vi oss ner till restaurangen. Idag var det inget tema men det spelade iofs inte så stor roll då entrecote och bearnaise som vanligt fick agera bas.
 
En flaska vin och någon avec senare gick vi in till scenbaren där vår numera väkända duo spelade kända låtar till blandad förtjusning.
 
Stundvis kunde det vara 6 pensionärspar uppe på dansgolvet samtidigt, plus Janne och hans fru.  Birgitta och jag dansade också någon dans. Klockan 22 kom tre tenorer upp på scen och avverkade 6-7 låtar med god träffsäkerhet.
 
Efter tenorerna återkom vår numera välbekanta duo och spelade några låtar till.
Imorgon blir det kanske bil.

Marknad

Idag skulle det bli marknad i alla fall. Vi gick upp extra tidigt och kom till frukost innan de hade öppnat poolområdet. Flera gäster stod vid områdeskanten och väntade på att få rusa ut och reservera platser för dagen.

 
Vi bekymrade oss inte för det utan hämtade de sedvanliga frukostkomponenterna omelett, bacon, frallor, ost, marmelad, gröt, yoghurt, müsli, juicer och kaffe. Morgonkaffet serveras i kanna i motsats till kaffet vid övriga mål som serveras i kopp. En viss smakskillnad kan skönjas även om jag inte kan avgöra om den ena är bättre än den andre.

Efter frukost bad vi receptionen ringa på en taxi.

Denna körde oss för en femma till San Fernando, ett område strax ovanför Maspalomas. Marknaden var klassisk med oräkneliga stånd med kläder, skärp, klockor, teknikprylar, väskor och skönhetsprodukter. Vi strosade runt ett tag på området och gjorde några inköp.

 
 

Priserna var generellt prutbara och vi tyckte vi lyckades skapligt i disciplinen. I varje fall tyckte vi det innan vi såg samma pryl skyltas för halva vårt pris en bit bort. Skärp, väska, badbyxor och krämer inhandlades innan en annan taxi körde oss hem.

Hemma hittade vi några lediga solstolar på övre däcket och la oss där i solläge. Juice- och vindrinkar  ackompanjerade bokläsandet.

 
 
 

Solen sken riktigt starkt idag och jag tror vi alla tre bättrade på brännan väsentligt. Vid ettiden avbröt vi solandet för lunch. Det finns mycket att välja på men jag brukar på lunchen fastna för stekt kyckling, fläsk eller kalkon med pommes och bea som bas. Grönsaker med Rhodes Island-sås kan det bli också. Jag brukar ha svårt att undgå att besöka dessertbordet och plocka åt mig någon bakelse och kanske någon kräm, och så kaffe till det.

Eftermiddagen tillbringades i solstolen och efter det var det tid för motion. Sara och jag sprang en halvmil längs stranden.

   

                

Birgitta gjorde sitt pass i gymmet.

Idag var vädret mycket bra, visserligen kom det en våldsam regnskur samtidigt med läxläsning och duschning men det spelade inte så stor roll. I övrigt i veckan har det varit bra också. Det skurade vid flygplatsen när vi kom och sedan kom det några droppar regn på söndagen när vi låg på stranden och en riktig skur när vi såg matchen Bajen-Malmö. Och så skuren idag men som helhet har vädret varit bra.

Middagen idag hade schweiziskt tema och det innebar inte mycket mer än att det fanns Cordon Bleau att välja.

Den var god, liksom entrecoten, pommesen och bearnaisesåsen och allt det andra vanliga. Och som brukligt vart det dagens tårta, lite chokladpudding med vispgrädde och en skopa brylé till efterrätt. Och något bränt till kaffet förstås.

 

Efter kaffet tog vi oss in till scenbaren där en gitarrist och en sångerska spelade mängder av låtar med stöd av elektroniskt komp. Vi dansade lite fox och lite bugg och ett annat svenskt par gjorde detsamma . Men jag tror vi vann.

 

Vid midnatt stannade vi till vid receptionen och hörde oss för om biluthyrning innan vi tackade för idag och gick och la oss.

 


Cykeldag

Planen var att ta taxi till en marknad några kilometer bort efter tips från informationsmötet igår. Ingen kände dock till någon marknad just idag när vi skulle boka taxi så istället valde vi att hyra cyklar. I vårt All-Inclusive ingick en dags cykelhyra så det var väl lämpligt att utnyttja det denna dag. Efter frukost tog vi oss till cykeluthyraren och kvitterade ut 3 stycken city bikes.
 
 
Vi cyklade runt i Playa del Ingles i en timme varefter vi tog oss tillbaka till hotellet och Sara och Birgitta hoppade
med i en yogagrupp.
 
 

Själv passade jag på att produktionssätta några program åt en kund. Efter lunch tog vi oss ut på cyklarna igen. Nu cyklade vi till grannområdet Maspalomas. Det var ett mycket trevligt område med mysigare miljöer än där vi bor.
 
Längs strandpromenaden fanns flera mänskliga statyer modell Las Ramblas i Barcelona. När vi sett tillräckligt av Maspalomas återvände vi till Playa del Ingles och till hotellet. Vi lämnade tillbaka cyklarna och konstaterade att vi hade tillryggalagt 2,6 mil.
 
Vi pustade ut i baren och provade våfflorna som varje dag erbjuds där.
Vi tog oss sedan till rummet och ägnade oss åt integralkalkyler, Newtons alla lagar och lite vila. Och lite rosé.
Temat på middagen idag var mexikanskt, så förutom allt det vanliga fanns tacos, burritos och ananasmackor.
Efter mat, kaffe och avec tog vi oss in till scenbaren och avnjöt en talangfull saxafonist som spelade ett tjugotal låtar. Därefter mannekängade två vackert formade tjejer lika många sommarklänningar innan saxofonisten åter tog över scenen och fortsatte sin spellista. Redan halv elva kände vi oss trötta och blåste därför en tidig tapto.
 
 
 
 

En lokal dag

Idag har vi hållit oss på hotellområdet. På väg till frukost reserverade vi några solstolar med våra nyinköpta handdukar och efter frukost intog vi stolarna och låg och lapade sol och läste böcker större delen av dagen. Några mindre avbrott i solandet fick göras för informationsmöte, vattengympa, klänninginköp och lunch.
 
Framåt fem var vi nöjda med solandet. Sara och jag lånade tennisracket och spelade tennis på hotellets d:o-bana, följt av lite gymmande.
 
 

En mindre ångest jag burit på sedan vi vann vinflaskan igår har varit hur vi ska få upp korken. Men, då erinrade sig Birgitta plötsligt att vi på vår resa till Portugal häromåret köpte en korkskruv och stationerade den i resväskan, och mycket riktigt där låg den i ett sidofack och väntade på att bli använd.
 
Vi kollade lite på AIK-Göteborg simultant med fysikstudier och rosévinsförtäring varefter vi begav oss till middagen som idag hade en touch av Italien.
Dvs,förutom allt det vanliga fanns pizzor, pastakock och minstronesoppa. Till det beställdes diverse drycker
 

Efter middagen tog vi oss till dansbaren där vår vanliga pausorkester spelade. Kockan 22 kom dagens specialartister in och det var idag tre utomordentligt begåvade negrer som akrobaterade å det förnämsta i en timmes tid
 
Därefter återkom vårt pausband och vi dansade lite till det.
 
 

Säljknep

 
Idag hände det mycket. Hotellet vi bor på heter Seaside Sandy Beach och har elva våningar av rum, restauranger, gym, pooler och annan rekreation. Morgonen började med att vi inte sprang halvmilen vid halvåtta som Sara hade planerat. Istället vaknade vi vid 8 (fast vem vet när klockor och telefoner vägrade justeras till rätt tid).
Frukostbuffén var lika fantastisk som övriga mål mat på detta hotell. Naturligtvis kunde man välja champagne som inledning och därefter fanns det en omelettkock som lagade äggrät enligt ens önskemål. Yoghurtar, gröter, ostar, mackor och allt man kan önska sig fanns. När vi hade ätit oss övermätta av frukostbuffén tänkte vi ta oss till stranden för att få någon bra solstol. Hundra meter från stranden fick vi varsin lapp av en lapputdelare som det finns femton av på dussinet här. Denna lapputdelare följde med oss och bad oss vika upp lappen vi fått. Sara hade fått två stjärnor på sin lapp, Birgitta två och jag fem. Fem! Otroligt, fantastiskt, unikt. Fem stjärnor var det nästan ingen som någonsin fick så detta var otroligt. Med fem stjärnor var man garanterad vinst på antingen en läsplatta, en gratis semestervecka eller 500 Euro resecheckar. Fast ett litet motkrav fanns förstås. Vi behövde följa med och lyssna på en presentation av en resebyrås koncept. Det skulle bara ta runt en timma. Lockade av det garanterade priset hängde vi med och under den närmaste halvannan timmen blev vi slussade mellan flera svensktalande säljare som målade upp ett fantastiskt erbjudande på förbetalda semesterveckor i världens alla hörn. Det skulle bara kosta 56000 kronor så skulle vi få 6 förbetalda semestervecker varhelst vi vill för upp till 6 personer. Exklusive resa förstås. Jag misstänkte att det garanterade priset skulle bli en semestervecka och att det skulle vara förenat med något villkor. Mycket riktigt. Vi fick en gratis semestervecka (utan resa) bara vi lovade att delta i en endags presentation av resebyråns tjänster. Vi tackade nej till paketet men fick med oss en flaska rosé och några t-shirts. Vi fick också en voucher för en semestervecka men med de förbehåll som tidigare nämnts.
Väl tillbaks på stranden hittade vi en yta där vi kunde lägga våra handdukar.
Solen sken men samtidigt duggregnade det lite så efter en timme begav vi oss till hotellet och intog lunch. Som vanligt var den väldigt omfattande. En grillkock grillade det kött man önkade få grillat och till det fanns alla upptänkliga tillbehör. Ett glas rött pasade utmärkt till det.
Klockan hann närma sig 14 och vi fick bråttom att ta oss till Sheridans Pub en bit ner på stan. Där skulle de nämligen visa Hammarby-Malmö. Birgitta orkade bara se några minuter men Sara och jag såg hela matchen tillsammans med några lokala malmö- och helsingborgiter. Tyvärr slutade matchen 0-1 men den var underhållande ändå.
Under matchen hände en våldsam hagelskur som övergick i en lika våldsam össkur men lagom till matchslut så hade solen åter kommit frasm.
Vi bestämde oss för ett gympass och ombytta begav vi oss till hotellets gym på plan 9. Jag sprang i 30 minuter på löpband och Sara och Birgitta gjorde snarlika aktiviteter på liknande och andra maskiner. Efter utfört gympapass badade vi i poolen, läste fysik och beställde in någon drink.
Ombytta och klara tog vi oss ner till middagsbuffén och inte heller denna gång blev vi besvikna.
Efter maten begav vi os´s ner till stan och vi hamnade så småningom på en krog med dragshow. Jag blev uppbjuden i en scen och skulle hoppa hopprep mellan en annan publik och en dragartist. Efter dragshowen dansde vi lite bugg innan vi begav oss hemåt igen. Birgitta och jag tittade snabbt till dansbaren innan vi kallade det en dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gran Canaria 2015

 
 
Årets höstlovsresa går till Las Palmas. Calle väljer att åka till Lillehammer istället och träna skeleton så vi blir bara tre.
Uppstigning 4 för att hinna ställa bilen på Alfa och slussas till gate F28 innan planet lyfter 7.55. Primera var vår transportör på nerresan. Innan ombordstigning hann vi äta lite frukost och ladda ner respektive köpa nån bok.
Flygresan gick bra men tog typ 6 timmar och när vi landade på ett 28-gradigt Las Palmas så kunde man konstatera att man i alla fall inte var rätt klädd. Dessutom har de en ineffektiv bagagehantering varför vi fick stå och vänta på våra väskor rätt länge. När väl alla våra väskor hade kommit fram letade vi upp en bussterminal. Buss nummer 66 hade man sagt skulle åka söderut till Playa del Ingles. Nån sådan buss fanns inte. Däremot fanns det en nummer J1 som för en tia körde oss till en hållplats någon kilometer från vårt hotell. Vi hittade hotellet och så småningom receptionen och där kunde vi checka in.

Man rekommenderade oss att först gå till restaurangen och äta lunch då den skulle stänga inom 20 minuter.Lunchen var av buffétyp med många saker att välja mellan. En kock stekte upp fäskkotletter eller kycklingsspett om man ville. Eftersom vi har All-inclusive ingår mat och dryck men vi har förstått att man får vara lite försiktig, för det finns tider och beställningar som inte alls ingår. Dessa hamnar på rummet och dyker upp som en lite present vid utcheckningen. Resten av dagen strosade vi på stan, köpte badhanddukar, badade lite i havet och kollade igenom hotellet.
 
Vi provade flera av de drinkar som vi förstod ingick i all-inclusive-konceptet. Efter dusch var det middag och även denna var av buffétyp men mycket större än lunhens. Allt var mycket och gott. Efter maten spelade Sara och jag lite pingis innan vi stannade till i cabaret-baren.
Vi dansade någon bugg till pausbandet som spelade innan showen började. Det var en trollkarl som faktiskt var riktigt duktig. Han delade sin assistent i delar och tryckte ihop henne till skolådeformat för att sedan veckla ut henne till normalstorlek igen. Snören knöts, tidningar revs itu och bord flög omkring.
 
 
Imponerande. Godnatt

RSS 2.0