Ögonshopping


Idag tog vi oss upp ganska tidigt för vi skulle till en strand en bit bort. Dock tog det inte så lång tid att komma dit som vi trodde. Stranden heter Al Mamzar och är egentligen en stor ö med en massa stränder. Vi köpte solstolar och valde platser vid en av stränderna. Calle och jag kastade lite tennisboll och det solades och badades. Plötsligt blev Calle dålig i magen och fick huvudvärk. Vi bestämde för att åka hem och kurrera sjuklingen. Förmodligen berodde det till stor del på vätskebrist varför han ordinerades vätska och huvudvärkstabletter. Vi övriga solade vid poolen istället. På eftermiddagen gick jag och Birgitta till ett närbelaget centrum Lamza Plaza. Priser där var inte alls dåliga. Mest kläder men även en del teknik. 
Tillbaka hos Sara och Calle konstaterade vi att Calle nog var så bra att vi kunde åka på vår kvällsexkursion. Vi fixade till oss och tog tunnelbanan, som för övrigt mest går ovan jord, till Mall of the Emirates. Några paracetamol och vatten inhandlades för att mota annalkande huvudvärk i grind. Vi browsade genom centrumet som var ganska imponerande. Och längst ner på garageplanet fanns Ski Dubai. En oväntat stor inomhusskidanläggning med skidshoppar, skiduthyrning och hela kittet.
 
När vi hade stått och studerat skidaktiviteter ett tag ställde vi oss i taxikön för att invänta vår tur till bil. Bilarna som stod parkerade på den parkeringen var inte att leka med. Det var Ferrari, Lamburghini,Rolls Royce, Mazerrati, Bugatti uppblandat med några lite enklare Mercedes och Lexus.
Taxin tog oss till Mira al Salam där vi åt en god middag invid kanalerna där där det flög förbi eldrivna kanalbåtar sk Arbras, med turister ombord.
 
Efter det tog vi taxi hem
PS På bästa aftonbladetmaner såg jag i tidningen ett uppslag om en jordanier som tydligen kommit på sin ena fru i säng med sin hårfrisör.
Åklagarna har utrett frågan och kommit fram till att det skall väckas åtal. Åtalspunkterna är otillbörligt umgänge och alkoholkonsumtion. Jordanen har dock storsint förlåtit sin fru och vill börja på nytt efter att hon avtjänat eventuellt straff. Detta gällde alltså inte ens en kändis!! DS

Skickat från min iPad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0