Lördag – hemresa

Bussen till flygplatsen skulle gå 10 i 8 och därför hade man börjat frukost redan kl 6. Vi packade allt och bar ner i vestibulen innan frukost. Jag hämtade våra skidpaket där jag hade ställt dem kvällen innan. Lite konstigt tyckte jag ett av dem verkade men tänkte inte mer på det. När jag lastade skidorna i bussen tyckte jag återigen att något var konstigt. Kanske var det inte våra skidor? Jag sprang upp till vår skidbod och kollade. Där fanns ett av våra skidpaket kvar, slängda på en annan del av rummet än där jag hade lagt dem. Jag tog med de rätta skidorna till bussen, men fortfarande återstod problemet att jag hade tagit någon annans skidor. Jag grävde fram det paket som jag trodde det var, men helt säker kunde jag inte vara eftersom 50% av alla skidpaket var svarta Stadium-d:o. Jag kollade namnet på adresslappen och hörde med guiden om någon med det namnet fanns på bussen. Det gjorde det inte varför jag kände mig trygg med att återlämna det utvalda paketet. Ännu har jag inte hört om någon upprörd skidresenär så gissningsvis vart det bra.

Efter extremt lång tid för incheckning kunde vi borda planet och lyfta på utsatt tid. Vi landade på Arlanda 10 minuter innan tidtabellen men den intjänade tiden förlorades i väntan på transfer till Benstocken.   


Fredag – sista skiddagen

Vi åt frukost vid 8.15 och tog oss sedan bort mot Stubnerkogelbahn . Jag hyrde ett par skidor för att testa om det kunde göra skillnad på åkningskvaliteten. 500 kronor men nej , det var inte så stor skillnad. Så småningom blev det klart väder och strålande sol. Vi tog oss bort mot Schlossalm där Alpresor skulle ha sin picknick. Killarna tyckte att det var varmt och ville åka utan jacka så de tog av sina och la dem  på picknickplatsen. Det visade sig vara ett dåligt beslut eftersom de därmed inte fick passera genom liftspärrarna då liftkorten var kvar i jackorna. Olle och jag fick åka och hämta jackorna så att killarna kunde fortsätta sin skidresa. Picknicken var mycket trevlig med fri bar och proffskock som grillade nöt och kyckling, och diskjockey från Silver Bullet som stod för musiken. Alpresorguiderna utförde sina danser.

Efter halvannan timme tog vi på oss skidorna igen och rörde oss tillbaka mot Bad Gastein. Grabbarna tog en extra tur upp till toppen medan vi lämnade in skidor och samlade ihop våra prylar. Liftkorten lämnades in och vi fick tillbaka 3 Euro per kort. Tillbaka till hotellet betalade vi för de rumsnotor som vi hade genererat under veckan. Sedan omgrupperade vi och killarna gick till Spar medan Olle och jag besökte afterski på Silver Bullet. Vid halvsjutiden sammanstrålade vi på restaurangen och åt sista middagen på Hotel Gisela. Efter middagen packade vi väskor och förberedde för hemresan, Kilarna hade tänkt besöka Adam och Axel men valde att lägga sig i skaplig tid istället.


Torsdag – dag 5

Killarna hade bestämt träff med Anton och kompis kl 11.30 så Olle och jag hängde med STS Alpresor till Dorfgastein. Vi hängde med mellangruppen under ledning av Alex. Det hade snöat en hel  del och det nederbördade alltjämt. Sikten var begränsad men vi tog oss igenom till lunch. Efter lunch skapades nya grupper och vi åkte med Mellan-Kaffe-gruppen med Robin som ledare. Vi åkte ett par timmar innan vi tog bussen hem. Olle och jag hamnade tillsammans med reseledare Linda på en buss som inte stannade vid Bahnhof utan åkte till ett Jugendhótell en bit därifrån. Vi värvade chauffören att skjutsa oss tillbaks. På afterskin drack vi en del zirben-snapsar och tequila. Till viss del med guiden Alex. Grabbarna kom och ville bada spa med sina kompisar så de fick några hundra och drog vidare.

Till middag serverades grillad forell och till vår förvåning åt killarna ganska mycket av fisken. Jacob i det nämaste allt och Calle lite drygt hälften. Efter maten ville killarna gå till Adams hotell och spela biljard och/eller pingis. Det var väl OK, fast reveljen skulle ljuda 07.15 lät vi meddela. Framåt småtimmen återkom killarna och väckte oss från vår TV-sömn. Våra stora planer att festa loss på Silver Bullet had gått om intet.


Onsdag – dag 4

Frukosten öppnar kl 07.30 men vi tyckte att tiden till bussavgången var knapp så vi gick ner till frukosten till 7.15 men kökschefen var benhård: Ingen frukost innan 07.30. Då fick vi planera om och valde att äta frukost i full skidmundering. Därefter gick vi och hämtade våra skidor och bordade sedan den chartrade bussen till Flaschau. Vi hakade på turbogruppen som leddes av Erik, och vi rusade igenom i princip alla pister i de två skidområdena. Breda pister var gemensamt kännetecken. Vi la 5,5 mil bakom oss under 4,5 timmar. Därutöver hann vi äta lunch och ta en utdragen fika. På hemresan kunde vi köpa ett Happy Afterski meal som bestod av öl, Jäger och ölkorv. När vi kom hem vilade killarna medan Olle och jag besökte Silver Bullet och afterskiade lite mer. Middagen idag var en kycklingrätt som smakade utmärkt. Killarna gick och köpte chips varefter vi spelade en omgång Plump.


Tisdag - dag 3

Idag tog vi bussen till Dorfgastein 9.25. Calle träffade en kille från Nacka gymnasiet vid bussen som var kompis med en av hans klasskompisar. I Dorfgastein fick vi en hel del god skidåkning. Vi var t o m i området Grossarl en stund. På eftermiddagen blev det lite sämre väder och vi avslutade åkningen vid tretiden och tog bussen hem. På vägen hem gick vi in på STS Center och anmälde oss till onsdagsresan till Flachau för 40 euro per person. Väl hemma tog vi oss till Silver Bullet och gjorde lite afterski. Återigen var det Riforama som underhöll. Efter dusch och fix var det dags för fondueafton. Tisdag är kvällen då halvpensionsgäster för fixa middag själva och då har Alpresor passande lagt in en fondueafton på evenemangsschemat. För 25 Euro per näsa fick vi äta i det närmaste obegränsat med fläsk- och nötkött. Efter köttgrilningen fick vi en efterrätt med glass och rån. Efter maten gick killarna till nackakompisarna och tillbringade kvällen där. Olle och jag avnjöt lite live-musik och en Irish Coffee i Salzburg Hof-baren innan vi blåste tapto.

Måndag – skottdagen

Prognosen var snö och dålig sikt och vi var väldigt sena ur startgroparna. Efter lite resonerande och en taxichaufförs initierade tips kom vi ändå fram till att vi skulle till Sportgastein, med områdest högsta top (2686m). Nämnde taxichaufför fick köra oss dit eftersom vi hade missat bussen och den ändå skulle ta så lång tid att åka buss. 30 Euro senare kunde vi borda Goldbergbahn som förde upp oss de 1100 meter höjd som saknades till toppen. Sikten där uppe var i det närmaste 0 och det snöade och blåste. Vi kämpade oss ner till mellanstationen och enades om att vi behövde en fika. Vi fikade bakelser och kakor, läsk ock kaffe. Därefter konstaterade vi att det ju ändå var luchtid så då kunde vi väl äta lunch också. Vädret var obetydligt bättre efter allt ätande och nu hade man dessutom stängt den övre delen av liften, så vi fann för gott att åka ner till dalen och ta bussen hem. Hemma igen gick vi på afterski på Silver Bullet och drack några Jäger ackompanjerade av Riforama. Killarna kom och tog en varm choklad. Middag denna kväll var torsk med lax men grabbarna hade förvarnat köket om att de inte uppskattade fisk så de fick schnitzel istället. Efter maten bestämde vi att det skulle bli en plumpturnering. Sagt och gjort, en plumpturnering det blev. Segrade gjorde Olle.

Söndag – dag 1

På söndagen valde vi att åka skidor i Bad Gatein-området. Det tog ett tag att få ordning på skidor och förvaringsplatser men så småningom kunde vi sätta oss på Stubnerkogelbahn och bege os upp på fjället. Vi åkte igenom de flästa backar i Stubnerkogelbahn och vi var även bort till Angertal och Schlossalm en sväng. Vadret var OK, ganska mulet men solen bröt nästan igenom vid ett par tillfällen. Lunch tog vi i backen. Längst ner i dalen var snön väldigt tung och svåråkt men högre upp var det bra. Och inte blev det speciellt uppkört frampå eftermiddagen heller. Inte tillstymmelse till liftköer. Efter skidåkningen var vi på Afterski på siver Bullet. Svenskbandet Riforama spelade och alpresorguiderna dansade sina danser. Några öl och Jägermeisters senare tog vi oss till hotellrummet och svidade om till middag. Efter middagen gick killarna och träffade en hockeykompis till Jacob medan Olle och jag gick på pubrunda. Det var Alpresor som arrangerat en tur med ett femtal stopp och olika lokala snapsar/drinkar. Det hela avslutades på Silver Bullet och där kunde man forsätta så länge man ville. Vi gick hem vid halvett.

RSS 2.0