Årets höstlovsresa går till New York

Söndag den 27/10 2013 började med packning och utskrift av biljetter. Å som vanligt strulade skrivaren och det blev lite brist på tid. I med allt och alla i bilen och så bar det av till Benstocken. Efter att ha betalt, lastat av och parkerat bilen stod vi och väntade på bussen när första glömda sak noteradess. Kameran! Nedrans också! Det får bli mobilbilder för hela slanten.
Incheckning går ju smidigt nuförtiden och kan ju göras hemifrån om man vill. Baggagetaggar skriver de ut vid baggagedroppen. En fördel med att checka in tidigt är att man bättrar chansen att få sitta tillsammans på planet. På denna resas båda två etapper blev vi uppdelade. På Arlanda-Frankfurt liksom på Frankfurt-JFK. Två timmar till Frankfurt och nio timmar till JFK.
På Arlanda inhandlades några böcker och något lite att ha på rummet.
ESTA frågade de om vi hade på Arlanda men sedan det var aldrig någon som tittade på beviset.
 

Landade på JFK kl 21, tog Airtrain till Howard Beach 8 stationer på andra sidan om flygplatsen och där försökte vi lista ut hur man betalade för resan. Till slut lyckades vi få maskinen att spotta ur sig 4 biljetter så att vi kunde ta oss ut ur spärrområdet. Väl utanför skulle vi in igen till tunnelbanan. Denna gång fanns en spärrvakt som manuellt kunde hjälpa oss. 24 dollar kostade Airtrain, 10 dollar A-train. En taxi erbjöd sig att köra oss från WTC till hotellet för 40 dollar men vi avböjde och hittade efter lite irrande till TRAM train-ingången. Där betalade vi 8 dollar för att komma över till Jersey-sidan av Hudson-floden. Hotellet ligger i direkt anslutning till stationen Exchange Place som är den första på Jersey-sidan. Totalt tog resan 4 timmar från det att vi kom ut ur flygplanet till vi kom upp på vårt rum. Förmodligen hade det gått på en timma med taxi men det hade nog kostat det dubbla.
Hotellet är jättefint med en fantastisk utsikt över Manhattan. Tyvärr verkar det inte finnas någon gratis wifi på rummet. Och TV:n visar bara beställfilmer och innan vi visste ordet av hade vi köpt en film. Somliga övertalades att inte se filmen trots att den var köpt då klockan närmade sig 03.00 lokal tid och alltså 08.00 i vår dygnsrytm.

Kommentarer
Postat av: Tomas

Jasså, det var en sån film :p

2013-10-29 @ 23:16:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0