Hop on hop off

Måndag morgon blev ändå ganska tidig. Klockan 7 gick jag ner i lobbyn och bad receptionen att stryka den köpta och inte sedda filmen från vårt konto samt frågade om det gick att få tillgång till wifi någonstans. Jo, på rummet kunde man få wifi mot en avgift på 10 dollar per dag och enhet, eller så kunde man använda gratis wifi i lobbyn. Det fick bli det sistnämnda.

Efter lite surf och ett par samtal med indier 8,5 tidszoner bort begav vi oss över gatan för frukost. Några varma mackor, lite frukt och dryck gick på 60 dollar. Utbudet var inte så stort men det kan ha berott på att vi var ganska sena.

 Vy från hotellet

 

Vi laddade metrokort och begav oss till Manhattan. Vi hade fått rabattkupong från hotellet och den löste vi in i en affär mot fyra hop on hop off-biljetter på Downtown-linjen. Bussarna har en öppen övervåning och en guide. Under dagen åkte vi med tre olika guider och de var väldigt olika till sina sätt. Oftast mycket underhållande. Vi strandhögg några ställen:

 
 
 

Apple-butiken med Steve Jobs glastrappa, En Iphone5S kostar här 4500 kr mot 6500kr som billigast i Sverige. American Doll-butiken med avdelning förprofessionell dockhårvård, och Five Guys.

 

 
 
 
 

Senare i veckan vill vi hinna med Macys, Top of the Rock, Brooklyn-bron bland mycket annat.

När vi återvände till hotellet kollade vi Internet och kunde konstatera att det hade blåst i Sverige.

Någon timma i gymmet och därefter middag på hotellet. God Natt


Kommentarer
Postat av: Tomas

Tips: På Macys gå till visitors center och hämta rabattkort innan ni shoppar loss!

2013-10-29 @ 23:19:40
Postat av: Bjarne

Gilllar ni Five Guys? Det finns en ca 250 m från hotellet (286 Washington St, Jersey City, NJ 07302, USA) om ni skulle bli sugna. Annars finns den där ändå :)

2013-10-30 @ 09:39:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0