Macys

Kunde inte sova så jag var begav mig ner till receptionen och jobbade lite med ett pågående projekt. Kommunicerade lite med kontoret och lite med Indien. I lobbyn gjorde jag receptionisten uppmärksam på att det rann en stadig stråle vatten från innertaket rakt ner på hetäckningsmattan och frågade om det var meningen. Det var det inte. Hotelledningen och en yrvaken hantverkare kallades in.. Man misstänkte en ismaskin på femte väningen (vi befinner oss på tredje). Flödet avtog och en skylt om blött golv ställdes upp. Hotellet är vant. I fjol under stormen Sandy hade hela källaren vattenfyllts och personal och gäster var fast på hotellet i två dygn.

Nåväl. efter lite jobb och en kort tupplur var det dags för frukost, Idag tänkte vi utnyttja de två frukostar som ingår i rumspriset så Birgitta och Sara gick till kafeet från igår och Calle och Thorsten provade hotellets frukost.

På hotellet finns en snubbe Greg som är väldigt hjälpsam med att fixa saker och att upplysa om bra saker för oss turister. Han bokade platser åt oss på Prudential Center till kvällen.

Efter frukost och lite läxläsning åkte vi in till Manhattan, Eftersom vår Hop On Hop Off-biljett gällde i 24 timmar hoppade vi på Brooklyn-turen och hängde med den en liten sväng i Downtown och sedan över till Brooklyn. Ett par hållplatser in på ön klev vi av och spatserade tillbaka till Manhattan över den fantastiska Brooklyn-bron.

 
 
 
 
På väg till lunchen gick vi förbi en livs levande strejk
strejk
 
Vi letade efter en Subway-restaurang för lunch och hittade en snubbe vid en korsning med en skylt som det stod Subway på och en pil som pekade neråt en sidogata. 20 meter stod det på skylten. Efter lite letande gick vi tillbaka till skyltgubben och frågade exakt var stället fanns varvid gubben tog med sig skylt och allt och visade oss vägen. Restaurangen  visade sig snarare vara 250 meter bort och dolt bakom ett hörn.

Mätta och belåtna letade vi så reda på en Metro-nedgång och tog tunnelbanan till 34:e gatan. Därifrån orienterade vi oss till Macys. Alltså världens största varuhus. Det är två 9 våningar och två kvarter affär. På varje våningsplan finns restauranger så att man inte behöver lämna stället ifall man vill ta matpaus.

 

 

 

På den ständigt aktiva julavdelningen hittade vi lite julgranspynt som vi inhandlade. Vi hade fått uppgift om att man sóm turist kunde få 10 procents ytterligare rabatt om man sa till vid entren. Det hade vi missat men jag bad om rabatten i kassan och det var inga problem.

Vi orienterade oss ut ur Macys och åkte tillbaka till hotellet. Där hade vi bara tid att stanna helt kort innan vi uppsökte en lokal pub för middag. Trevligt ställe.

 

tunnelbana

Uppätna hoppade vi på Path train västerut till Newark och där följde vi strömmen till Palladium Center, New Jersy Devils hemmaarena. Vi skulle se Devils mot Tampa Bay Lightning. I New Jersey Devils spelar två eller tre svenskar men jag tror bara Adam Larsson var med i kväll. I Tampa spelar Viktor Hedman som var på isen istort sett hela matchen. Devils vann med 2-1. Arenan rymmer säkert 8000 åskadare och det var kanske 6000 på plats denna dag. Inte en enda bortasupporter dock eftersom det blev helt tyst när TBL gjorde mål. Desto mera liv när NJD målade. Jämfört med match i Sverige var det väldigt obråkigt trots att öl såldes i korvstånden. Vissa ölmärken hade till och med egna ölstånd.

 

Vi tog oss hem och masade oss i säng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0