Schladming - dag 1 15-02-21

5.10 lämnade vi Tyresö för färd mot Arlanda. Klockan 06.10 passerade vi entren till Terminal 5 och hade dessförinnan lämnat bilen på Benstocken och lastat skidor, pjäxväskor och res-d:o i benstocksbussen. På Arlanda träffade vi på Jabob och Olle, och tillsammans lyckades vi småningom hitta rätt incheckningsmaskin, rätt ställe att lämna in delar av baggaget på och rätt ställe att lämna in skidorna på. När vi framgångsrikt hade passerat säkerhetskontrollen stannade vi på en restaurang och intog lite frukost.
När vi bordade planet upptäckte vi att vi hade sällskap av självaste Fredrik Reinfelt på planet. Jag noterade att han faktiskt inte satt på SAS GO men väl raden omedelbart efter. Hans destination visade sig vara Bad Gastein.
 
I Österrike är man inte så noga med att man själv skall bära sitt baggage genom tullen utan allt sånt kommer lastat i vagnar och levereras direkt till bussarna. Vi hittade våra väskor och skidor och lastade dem på bussen märkt Schladming. I halvannan timme färdades vi med bussen till vår destination. Vår alpresorguide Dennis berättade om bygden och om aktiviteter och annat som erbjöds oss under veckan. Han delade också ut liftkort.
Vi rullade in i den lilla byn Schladming som var omgiven av ståtliga fjäll och så stannade vi till vid vårt hotell Winter-Garten. Vi blev instruerade var skidor skulle ställas och var pjäxor förvarades och så fick vi våra rumsnycklar. En hastig överläggning utmynnade i att Olle, Calle och Jacob tog 3-bäddsrummet, och Birgitta och jag fick tvåbäddsrummet.
När vi hade kommit tillrätta i våra rum begav vi oss ut på stan och rekade omgivningarna. Schladming visade sig vara en jättemysig liten stad med bl a många restauranger. Vi valde en av dem och beställde in lunchpizzor och gulaschsoppa.
 
Efter ytterligare lite rekande kom vi så tillbaka till hotellet. Och när klockan blev 18 var det dags för middag. Vi hade beställt med halvpension varför middag ingick sex kvällar. Middag i Österrike består av 4 delar:soppa, sallad, varmrätt och dessert. Varmrätten denna första kväll var klassisk Schnitzel.
Vi satt kvar i resturangen och samtalade tills Melodifestivalen började och vi kunde konstatera att det funkade att få in den på SVT Play. Vi bänkade oss i killrummet, hällde upp ett par stadiga whiskyn och besåg Melodifestivalen från Östersund. Calle och Jacob gick på lite rundturer på stan och spelade spelautomater på grannkrogen Kebap.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0