Schaldming - dag 2

Uppstigning vid 7.30, frukost 07.45 och vid 8.30 begav vi oss bort mot dalstationen vid Planai. Sanna och Dennis mötte upp vid samlingspunkten. Det var vi fem, ett tiotal andra svenskar och några finnar som i gemensam tropp åkte med gondolliften upp på Planai-berget. Vi delade in oss i lite snabbare- och lite långsammaregrupper. De förstnämnda fick Dennis som guide och de senare Sanna. Vi som åkte i den lite snabbare gruppen guidades väldsvant av Dennis genom flera av nedfarterna och liftarna på Plenai-berget och sedermera åkte vi över till berget Hauser Kaibling. Vädret denna dag var mulet och det snöade smått mest hela tiden. Sikten var inte så märkvärdig. Men nerfarterna var mycket långa, liftköerna korta och pisterna välpreparerade.

Vid 11.30 sammanstrålade båda grupperna för lunch på en av de många restaurangerna i backen. Alpresor hade ett rum reserverat för oss.

Efter lunch fördelade några om sig från långsammare gruppen till den snabbare. Efter att ha åkt igenom all pister på Hauser Kaibling åkte vi tillbaks till Planai och avverkade några till pister. Vid 15.30 var vi nöjda och parkerade skidorna i vårt hyrda skåp innan vi tog oss till afterskin. På vägen dit plockade vi ut statistik från dagens åkande ur en automat. 22 km lift och 33 km pist hade avverkats under dagen. Calle och Jacob pressade ut några till åk innan liftarna stängde medans vi andra drack några öl och gluvines på afterskin.

På vägen hem umgicks vi med tankar att handla lite tilltugg och dricka till rummet men det var bara att glömma. På söndagar är allt stängt i den här stan utom mackar och skidbutiker.

Hemma duschade vi oss och tog oss så småningom till middagsmatsalen. Denna dag serverade kokt biff med palsternackssås kryddad med pepparrot, förrutom soppa, sallad och dessert (Panna Cotta).

Klockan 20 gick vi till dalstationen och besåg en välkomstshow bestående bland annat av en eldakrobatshow och uppvisning av byggdens skidlärare.

Hemma igen satt vi oss i restaurangen och beställde in dryck och antipasta till vilket vi spelade ett parti Plump.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0