Schladming - dag 5

Vår vana trogen intogs frukost 08.45. Idag var vi först till dukningen. Till frukost kan vi välja bland kokt ägg, frallor, ljust och mörkt bröd, tre olika filsorter, musli och corn flakes, diverse pålägg, obeskrivligt svagt kaffe och väl utspädda fruktjuicer samt två sorters fruktkaka.
Efter frukost och påpälsning gick vi tiill vårt skidförråd och hämtade vår utrustning. Calle hade glömt sin halsduk på hotellet varför en ny fick införskaffas. Vi bordade bussen till Planai Väst och liftade upp på Hochwursen. Vi tog oss bort till Reiteralm och provade några av dess pister. Innan vi begav oss åter lunchade vi på en av ortens 45 hyttor.
När vi kommit tillbaka till Planai åkte vi upp till semihögsta toppen och började jobba oss neråt mot dalstationen. Nedfarterna hade fått i det närmaste puckelkaraktär och var ganska jobbiga att forcera. Några bet i den gryniga snön men de flesta klarade sig helskinnade från vurporna. Birgitta fick dock en vridning i knät som fortfarande på kvällen gör sig påmind och som vi hoppas inte är allvarlig.
Med skidorna inlämnade i skåpet gick vi till ett annat afterski än tidigare. Några öl och snapsar senare började vi planera för hemfärd. Calle och Jakob gick före och provianterade lite chips och godis på vägen medan jag, Birgitta och Olle tog vägen förbi torget. Vi stannade till på ett konditori och smakade av deras tårtsortiment.
Efter dusch och rumswhisky var det så dags för middag. Idag serverades vi varsin grillad forell. En Sauvignon Blanc till det passade utmärkt.
Post middagen gick Calle och Jakob tillsammans med Jonathan och Jennifer från grannbordet till Kebapen och spelade fotbollsspel. Vi tre och grannföräldrarna Tony och Annika sammanstrålade över några drinkar och samtalsämnen innan ungdomarna återvände och vi åter igen delade på oss för lite plumpspel. Framåt 23 kom vi i sång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0