Schladming - dag 6

Birgitta hade fortsatta känningar i sitt knä varför hon uppsökte byns Krankenhaus och fick där uppmärksamhet av fem läkare som efter röntgen och undersökningar kontstaterade en misstänkt miniskskada. Ordinationen var vila, bandagering och högläge. En fördel i hanteringen var att hon hade med sig sitt EU-sjukkort.
Medan Birgitta besökte sjukvården tog vi andra oss upp på Planai-berget. En del missförstånd gjorde att vi hamnade på lite olika ställen efter transporten upp på berget. Resultatet blev att Calle och Jakob åkte för sig, och Olle och jag för oss. Lunch idag var en picknic i det gröna, eller snarare vita. Reseledarna från tre byråer hade mejslat ut ur snön en gård med barer, grillplatser och sittplatser. Vi var ett hundratal gäster som serverades dryck, snapsar, grillad korv och grillspett. Birgitta som var konvalescent blev hämtad av Dennis vid toppstationen och transporterades, bla med pistmaskin, till grillplatsen.
Efter en god stunds ätande och lekande tog Dennis Birgitta tillbaka till gondolen och vi andra fortsatte med skidåkandet.
Idag var vädret lite kallare och mulet, dock ingen nederbörd. Idag var också den dag hittills med mest folk i backen.
Vi avslutade skidandet vid tretiden och begav oss då till Tenne. Där satt vi i grupp med Dennis och familjen Krans och snpsade och ölade. På vägen hem plockade jag upp en vinare på affärn som vi sedermera öppnade på vår after afterski.
Enligt skidstatistiken hade jag idag pistat 30 km
Middag ikväll var en grilltallrik. Personalen har svårt att göra klart ett bord i taget med resultatet att vi vid fler än en gång har fått vänta mycket länge på den sista av våra tallrikar. Idag t o m glömde de bort att servera Birgitta varmrätt. Vi påminde dem när vi andra hade ätit upp och då kom tallriken så småningom.
Efter maten satt vi oss vid ett bord i rummet bredvid och spelade ett parti Plump.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0