Schladming - dag 4

Vaknade till ett ymningt snöfall. Birgitta bestämde att hon skulle ha en skidfri dag, men vi andra rustade oss för en dag med mer lössnö och sämre sikt. Innan vi begav oss iväg lämnade jag, Calle och Birgitta in våra skidor för slipning och vallning. Det tog de 24 EUR för per skidpar. 20 minuter senare vinkade vi hejdå åt Birgitta och bordade bussen mot Reiteralm, det västligaste av de fyra bergen i området. Vi tog den långa tvåstolsliften upp på fjället. Genombrottet till vackert väder kom aldrig utan vi fick dras med mer eller mindre snöfall och mulet väder hela dagen. Det var betydligt jobbigare för benen men ganska bra träning. Vi jobbade oss så långt västerut som det gick på Reiteralm och provade flera nedfarter. På tillbakavägen försökte vi komma till övergången mellan bergen men det var lättare sagt än gjort. Till slut valde vi att ta lunch på en restaurang på Reiteralm innan vi tog nya tag och försökte hitta till övergången. Nu gick det bättre. Någon repa på Hochwursen och sedan någon repa på Planai innan vi satt oss på Tenne och njöt afterski.  Birgitta anslöt efter att ha avnjutit helkroppsmassage och någon timmas god bokläsning. Skidåkningen här i Österrike är överlägsen den vi erbjuds i Sverige, men när det gäller aftersi ligger österrikarna långt efter oss. Lite skivvändande av några åttiotalsklasisker blandat med umpa-bumpamusik och några oregelbundna puffar från en rökmaskin är höjdpunkten.
Statistikrapporten meddelade att vi hade avverkat 21 pistkilometer denna dag.
Hemma på hotellet duschade vi och gjorde oss i ordning för kvällen. Strax innan 18 samlades vi i killrummet och tömde vinflaskan från dagen innan och avnjöt några wasakex. Huvudkomponent på middagen var en halv kyckling med sås och ris. Vi vuxna drack en österrikisk Riesling till den. När våra grannar från Älta anslöt, efter att deras två barn hängt med Calle och Jakob till Kebapen för att spela fotbollsspel, bestaällde vi in öl, vin och kottesnappsar.
Senare på kvällen delade vi upp oss på två bord och spelade Plump.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0