Schladming - dag 3

Samma tid steg vi upp som dagen innan. Nu samlades vi 08.50 vid datstationen och hoppade på skidbussen som tog oss till Plenai-väst, en annan dalstation till Planai-berget. Härifrån kan man ta sig till berget Hochwursen vilket vi också gjorde. Idag åkte vi alla i samma grupp. I dalen var det först molnigt men efter lite liftåkande bröt vi igenom molnen och kom ut i en helt underbart solig och vindstilla atmosfär. Extremt lite folk i backarna och kilometerlånga nerfarter kunde vi njuta av hela dagen. Vi tog oss över till det fjärde berget Reiteralm och åkte igenom de flesta av dess pister. Lunch intogs på en av bergsrestaurangerna och vi passade samtidigt på att lapa sol i strategiskt utplacerade solstolar.

Vid 15-tiden landade vi på det som skulle bli dagens afterski, bytte om till kängor och kvitterade ut varsin Rodel-kälke. Med den i hand åkte vi så en gondollift upp på toppen och åkte den 7 km långa rodelbanan ner till samma plats. Det var en upplevelse. Calle och Jakob m fl åkte två vändor men Birgitta, Olle och jag nöjde oss med en tur och satt oss istället i baren och njöt av vad den hade att erbjuda. Notering är att det ofta verkar saknas kassaapparater. Kyparna bär alla på en mastodontplånbok som de har i ett särskilt hölster. Därav också en kategorisk ovllja att ta kortbetalning.

När alla var klara med sina aktiviteter tog vi bussen tillbaka till byn. Dagens statistikrapport meddelade att 31 pistkilometer hade avverkats, men då tog den nog inte hänsyn till att den sista nerfarten var 7 km. För Calle och Jakob 2 X 7. 

Idag kunde vi stanna i matvarubutiken och köpa på oss lite rumsgodis: skink- och ostrullar, vin, kex, läsk och duschtvål.

Innan middagen hade vi ett litet rumskalas i killrummet. Idag serverades piccata med spaghetti och Tira Misu, förutom soppa och sallad.

Innan kväller spelade vi ytterligare ett parti Plump.
Imorgon skall det snöa, och vi har tackat nej till att följa med på utflykten till Flachau.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0