Gran Canaria 2015

 
 
Årets höstlovsresa går till Las Palmas. Calle väljer att åka till Lillehammer istället och träna skeleton så vi blir bara tre.
Uppstigning 4 för att hinna ställa bilen på Alfa och slussas till gate F28 innan planet lyfter 7.55. Primera var vår transportör på nerresan. Innan ombordstigning hann vi äta lite frukost och ladda ner respektive köpa nån bok.
Flygresan gick bra men tog typ 6 timmar och när vi landade på ett 28-gradigt Las Palmas så kunde man konstatera att man i alla fall inte var rätt klädd. Dessutom har de en ineffektiv bagagehantering varför vi fick stå och vänta på våra väskor rätt länge. När väl alla våra väskor hade kommit fram letade vi upp en bussterminal. Buss nummer 66 hade man sagt skulle åka söderut till Playa del Ingles. Nån sådan buss fanns inte. Däremot fanns det en nummer J1 som för en tia körde oss till en hållplats någon kilometer från vårt hotell. Vi hittade hotellet och så småningom receptionen och där kunde vi checka in.

Man rekommenderade oss att först gå till restaurangen och äta lunch då den skulle stänga inom 20 minuter.Lunchen var av buffétyp med många saker att välja mellan. En kock stekte upp fäskkotletter eller kycklingsspett om man ville. Eftersom vi har All-inclusive ingår mat och dryck men vi har förstått att man får vara lite försiktig, för det finns tider och beställningar som inte alls ingår. Dessa hamnar på rummet och dyker upp som en lite present vid utcheckningen. Resten av dagen strosade vi på stan, köpte badhanddukar, badade lite i havet och kollade igenom hotellet.
 
Vi provade flera av de drinkar som vi förstod ingick i all-inclusive-konceptet. Efter dusch var det middag och även denna var av buffétyp men mycket större än lunhens. Allt var mycket och gott. Efter maten spelade Sara och jag lite pingis innan vi stannade till i cabaret-baren.
Vi dansade någon bugg till pausbandet som spelade innan showen började. Det var en trollkarl som faktiskt var riktigt duktig. Han delade sin assistent i delar och tryckte ihop henne till skolådeformat för att sedan veckla ut henne till normalstorlek igen. Snören knöts, tidningar revs itu och bord flög omkring.
 
 
Imponerande. Godnatt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0