Marknad

Idag skulle det bli marknad i alla fall. Vi gick upp extra tidigt och kom till frukost innan de hade öppnat poolområdet. Flera gäster stod vid områdeskanten och väntade på att få rusa ut och reservera platser för dagen.

 
Vi bekymrade oss inte för det utan hämtade de sedvanliga frukostkomponenterna omelett, bacon, frallor, ost, marmelad, gröt, yoghurt, müsli, juicer och kaffe. Morgonkaffet serveras i kanna i motsats till kaffet vid övriga mål som serveras i kopp. En viss smakskillnad kan skönjas även om jag inte kan avgöra om den ena är bättre än den andre.

Efter frukost bad vi receptionen ringa på en taxi.

Denna körde oss för en femma till San Fernando, ett område strax ovanför Maspalomas. Marknaden var klassisk med oräkneliga stånd med kläder, skärp, klockor, teknikprylar, väskor och skönhetsprodukter. Vi strosade runt ett tag på området och gjorde några inköp.

 
 

Priserna var generellt prutbara och vi tyckte vi lyckades skapligt i disciplinen. I varje fall tyckte vi det innan vi såg samma pryl skyltas för halva vårt pris en bit bort. Skärp, väska, badbyxor och krämer inhandlades innan en annan taxi körde oss hem.

Hemma hittade vi några lediga solstolar på övre däcket och la oss där i solläge. Juice- och vindrinkar  ackompanjerade bokläsandet.

 
 
 

Solen sken riktigt starkt idag och jag tror vi alla tre bättrade på brännan väsentligt. Vid ettiden avbröt vi solandet för lunch. Det finns mycket att välja på men jag brukar på lunchen fastna för stekt kyckling, fläsk eller kalkon med pommes och bea som bas. Grönsaker med Rhodes Island-sås kan det bli också. Jag brukar ha svårt att undgå att besöka dessertbordet och plocka åt mig någon bakelse och kanske någon kräm, och så kaffe till det.

Eftermiddagen tillbringades i solstolen och efter det var det tid för motion. Sara och jag sprang en halvmil längs stranden.

   

                

Birgitta gjorde sitt pass i gymmet.

Idag var vädret mycket bra, visserligen kom det en våldsam regnskur samtidigt med läxläsning och duschning men det spelade inte så stor roll. I övrigt i veckan har det varit bra också. Det skurade vid flygplatsen när vi kom och sedan kom det några droppar regn på söndagen när vi låg på stranden och en riktig skur när vi såg matchen Bajen-Malmö. Och så skuren idag men som helhet har vädret varit bra.

Middagen idag hade schweiziskt tema och det innebar inte mycket mer än att det fanns Cordon Bleau att välja.

Den var god, liksom entrecoten, pommesen och bearnaisesåsen och allt det andra vanliga. Och som brukligt vart det dagens tårta, lite chokladpudding med vispgrädde och en skopa brylé till efterrätt. Och något bränt till kaffet förstås.

 

Efter kaffet tog vi oss in till scenbaren där en gitarrist och en sångerska spelade mängder av låtar med stöd av elektroniskt komp. Vi dansade lite fox och lite bugg och ett annat svenskt par gjorde detsamma . Men jag tror vi vann.

 

Vid midnatt stannade vi till vid receptionen och hörde oss för om biluthyrning innan vi tackade för idag och gick och la oss.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0