Lugn dag med sol och bad i Paje.

Sagt och gjort så gick vi till "stan" och köpte vatten, schampoo och tvål. Sen gick vi tillbaka och stannade på BBQ-stället vi hade kollat in. Det visade sig vara ett väldigt lokalt ställe och vi var de enda turisterna där. Ganska direkt efter att vi hade slagit oss ner så satte sig två massajer bredvid oss och började prata. De hette Johannes och Daniel och kom från Arusha, Tanzania. Vi berättade om oss och fick höra deras livshistorier, väldigt intressant! Därefter bjöd dem med oss på en show de skulle ha. Vi blev nyfikna och hängde på! Så vi gick en promenad med Daniel och Johannes längst bilvägen i ca 30 minuter innan vi kom fram till hotellet där showen skulle hållas. Väl framme kom säkert 20 massajer till och de höll en imponerande och högljudd show för oss och hotellgästerna. Därefter hade de försäljning av sina varor och vi snackade vidare. När det var dags att plocka ihop och dra så följde dem med oss längst hela stranden ända fram till vårt hotell så vi kom hem tryggt och säkert. Riktigt trevligt och minnesvärt!! \n

Mamma vaknade cirka 7 imorse och satt på balkongen och njöt av utsikten. Vid 8 tiden väckte hon mig och vi gick till frukosten. Idag var tanken att vi skulle ta det lugnt så vi gick ner till havet efter frullen och promenerade ut mot vattnet. Eftersom det är så stor skillnad på strandens yta när tidvattnet är borta så kunde vi gå långt ut, tills vi inte orkade gå längre och gick tillbaka. Vi hämtade sakerna från rummet och slog oss ner i varsin solstol vid poolen. Där låg vi och stekte fram till lunchdags, då vi tog strandpromenaden åt motsatt håll från igår. Vi gick i ca 1 timme och kom sen fram till en mysig resturang! Jag åt bläckfisk med curry och ris, mamma valde chukachuka som är en swahilirätt. Båda var goda! Där träffade vi även på ett svenskt par som vi fick tips på sevärdheter av. 


På vägen hem igen träffade vi en man vid namn Baros som höll oss sällskap hela vägen tillbaka till vårt hotell. Han jobbade som kockchef på ett annat hotell här på Paje. Han bjöd in oss till den lokala puben ikväll, det vore ju trevligt!  

\n

\n


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback