Nungwi och daladala.

Igår kväll tog vi en promenad i samhället i Kendwa och hejjade på lokalbefolkningen. När vi var där så passade vi på att fråga efter en resturang dom kunde rekommendera oss. Vi blev presenterade för en man vid namn Jami som visade oss två olika alternativ. Vi valde en resturang som låg på samma gata som vårt hotell. Jag beställde en chicken tikka och mamma tog en fish masala. Väldigt gott! 

Sen gick vi ner till byn och hittade en till massajshow till som vi tittade på och strosade sen runt på stranden. Efter ett tag kom en kille som hette Kasimo fram till oss och gjorde oss sällskap. Trevlig kille som kom från Tongo. Han jobbade på grannhotellet. 

(null)


Imorse efter frullen gick vi till Kendwa beach och solade fram till lunchdags. Då tog vi strandpromenaden till Nungwi och åt där. Tyvärr blev det strul med vår beställning så maten kom inte. Tillslut fick dom fram min pizza men mammas kyckling blev väldigt fördröjd. Vi bestämde oss för att gå därifrån och ta något på vägen istället. Vi gick upp till vägen genom Nungwi och hoppade på en Daladala (deras lokalbuss). De grundlurade oss så vi betalade 20000 shilling vilket motsvarar 100 kr. Det vi egentligen skulle ha betalat var 10 kr. Men hem kom vi iallafall! 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

När vi kom hem så hängde vi hemma en stund. Solade, badade i poolen, planerade resten av dagen och tog det lugnt. När vi hade duschat och fixat till oss så gick vi ner till Kendwa beach igen och tittade på solnedgången. Vi träffade på Kasimo igen och även en kille som hette Mattias som märkligt nog skulle flyga med samma plan som oss på tisdag! Han skulle till Kiruna och plugga svenska, roligt! När solen hade gått ner så gick vi till hotellresturangen Kendwa Rocks och åt middag. Grillbuffé och dansshow. Jag blev så himla mätt och det var riktigt gott. Vi gick hem vid 21. Nu ska vi packa och sen sova så vi är pigga imorgon. Klockan 9 kommer taxin som ska ta oss till Stone town! 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0