Dubai Mall


Idag gick vi upp tidigt för vi hade en bokad tid på Center for Cultural Education. När vi köpte Metro- biljetter fick vi veta att idag var det någon speciell dag så den billigaste enkelbiljett gällde för alla resor hela dagen. Toppen! Två stationer bort och några hundra meters promenad därtill fanns Centret. Vi fick en guidad rundtur i ett Bakaliskt ursamhälle och en liten historielektion. Därefter fick tjejerna ikläda sig burka och schal innan vi klev in i Mosken.
 
Där fick vi ännu mer upplysning om Islam och dess traditioner. Avslutningsvis var det fika och frågestund. Där fick vi svar på en del frågor om kvinnans kläder. Birgitta stod modell.
 
Efter lektionen åt vi på en närbelägen pizzeria. Här kunde man få öl eller vin till maten vilket inte alltid går. Jag förstår inte riktigt hur deras regelverk ser ut. Vissa finare kvällskrogar serverar inte alkohol medan enklare lunchhak mycket väl kan göra det. Och ibland tvärtom.
När vi hade ätit upp kommunaliserade vi oss till Dubai Mall. Världens största köpcentrum med över 1200 butiker. Desutom har de ett kollosalstort akvarium som man går igenom, ett smådjurszoo, skridskobana och mängder med restauranger. Vi besåg akvariet och zoot innan vi utforskade ett axplock av butikerna.
 
Någon tröja och ett par högtalare inhandlades. Lagom till 7 hade vi bokat bord på TGI Fridays uteterrass för att äta middag. Det sammanföll med när en stor fontänshow startade i bassängen mellan mallen och Burj al Kalif, världens högsta byggnad. Fontänshowen kördes varje halvtimme och varje gång med ny musik och ny koreografi. 
 
God natt
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0