Safaridag



Idag badade vi i poolen eftersom vi skulle på tidig utflykt. 
 
 
Vi åt lunch på kyrkan med svenska prästen och en bunt härboende skandinaver. Efter maten gick vi till det 5-stjärniga hotellet Mövenpick härintill för det var ett av möjliga upphämtningsplatser för safarin. Klockan 15 kom vår chaufför i sin Nissan-jeep utrustad med en potent V8. Vi stannade på ett annat hotell och plockade upp 2 japaner som skulle åka med oss. Jeepen körde ut oss någon timma utanför Dubai, mot Abu Dhabi till.
 
Vi passerade bland annat en galoppbana och en kamelbana. Småningom körde vi av stora vägen och sammanstrålade med ett tjugotal andra jeepar från samma äventyrsfirma. Man tömde bilarnas däck på stora delar av sin luft för att få bättre grepp i sanden och sedan kördes det safarirally och det var ganska häftigt. Vår chaufför tog ut svängarna rätt ordentligt. På något ställe stannade vi och fick se en uppvisning av tränad jaktfalk. Efter ytterligare lite sandrally stannade vi så vid ett beduinläger. Efter lite kamelritt fick vi dricka och mat och en magdansuppvisning.
 
Sedan blev vi tillbakaskjutsade till hotellet och promenerade hem därifrån. På gården var det några gubbar som spelade innebandy men de hann bli färdiga innan jag och Calle kom ut ombytta. Istället sprang jag och Birgitta ett par varv runt kvarteret. Dopp i poolen sedan vart det korgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0