Säljknep

 
Idag hände det mycket. Hotellet vi bor på heter Seaside Sandy Beach och har elva våningar av rum, restauranger, gym, pooler och annan rekreation. Morgonen började med att vi inte sprang halvmilen vid halvåtta som Sara hade planerat. Istället vaknade vi vid 8 (fast vem vet när klockor och telefoner vägrade justeras till rätt tid).
Frukostbuffén var lika fantastisk som övriga mål mat på detta hotell. Naturligtvis kunde man välja champagne som inledning och därefter fanns det en omelettkock som lagade äggrät enligt ens önskemål. Yoghurtar, gröter, ostar, mackor och allt man kan önska sig fanns. När vi hade ätit oss övermätta av frukostbuffén tänkte vi ta oss till stranden för att få någon bra solstol. Hundra meter från stranden fick vi varsin lapp av en lapputdelare som det finns femton av på dussinet här. Denna lapputdelare följde med oss och bad oss vika upp lappen vi fått. Sara hade fått två stjärnor på sin lapp, Birgitta två och jag fem. Fem! Otroligt, fantastiskt, unikt. Fem stjärnor var det nästan ingen som någonsin fick så detta var otroligt. Med fem stjärnor var man garanterad vinst på antingen en läsplatta, en gratis semestervecka eller 500 Euro resecheckar. Fast ett litet motkrav fanns förstås. Vi behövde följa med och lyssna på en presentation av en resebyrås koncept. Det skulle bara ta runt en timma. Lockade av det garanterade priset hängde vi med och under den närmaste halvannan timmen blev vi slussade mellan flera svensktalande säljare som målade upp ett fantastiskt erbjudande på förbetalda semesterveckor i världens alla hörn. Det skulle bara kosta 56000 kronor så skulle vi få 6 förbetalda semestervecker varhelst vi vill för upp till 6 personer. Exklusive resa förstås. Jag misstänkte att det garanterade priset skulle bli en semestervecka och att det skulle vara förenat med något villkor. Mycket riktigt. Vi fick en gratis semestervecka (utan resa) bara vi lovade att delta i en endags presentation av resebyråns tjänster. Vi tackade nej till paketet men fick med oss en flaska rosé och några t-shirts. Vi fick också en voucher för en semestervecka men med de förbehåll som tidigare nämnts.
Väl tillbaks på stranden hittade vi en yta där vi kunde lägga våra handdukar.
Solen sken men samtidigt duggregnade det lite så efter en timme begav vi oss till hotellet och intog lunch. Som vanligt var den väldigt omfattande. En grillkock grillade det kött man önkade få grillat och till det fanns alla upptänkliga tillbehör. Ett glas rött pasade utmärkt till det.
Klockan hann närma sig 14 och vi fick bråttom att ta oss till Sheridans Pub en bit ner på stan. Där skulle de nämligen visa Hammarby-Malmö. Birgitta orkade bara se några minuter men Sara och jag såg hela matchen tillsammans med några lokala malmö- och helsingborgiter. Tyvärr slutade matchen 0-1 men den var underhållande ändå.
Under matchen hände en våldsam hagelskur som övergick i en lika våldsam össkur men lagom till matchslut så hade solen åter kommit frasm.
Vi bestämde oss för ett gympass och ombytta begav vi oss till hotellets gym på plan 9. Jag sprang i 30 minuter på löpband och Sara och Birgitta gjorde snarlika aktiviteter på liknande och andra maskiner. Efter utfört gympapass badade vi i poolen, läste fysik och beställde in någon drink.
Ombytta och klara tog vi oss ner till middagsbuffén och inte heller denna gång blev vi besvikna.
Efter maten begav vi os´s ner till stan och vi hamnade så småningom på en krog med dragshow. Jag blev uppbjuden i en scen och skulle hoppa hopprep mellan en annan publik och en dragartist. Efter dragshowen dansde vi lite bugg innan vi begav oss hemåt igen. Birgitta och jag tittade snabbt till dansbaren innan vi kallade det en dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0