Bad Gastein 2019 Dag 3

 
 
 
Lite småsega i starten var en del av oss men frukosten åt vi nästan när vi skulle trots allt. I skidförrådet hittade inte Calle sina skidor. De skidorna Calle hade hyrt hittades efter ett tag men det var inte desamma som han hade kört på igår. Hursomhelst hann vi till skidbussen, dvs den var redan överfull så vi tog den tomma bussen som gick minuten efter. Vi åkte till Sportgastein. På toppen anslöt vi till mellangruppen med Karin. Vädret var klart till att börja med men kallt. -22.3 var en notering vi såg. Calle frös ordentligt tills han fick min barcahalsduk. Jättefina breda nedfarter med väldigt lite folk i. Lunch intogs på ett ställe i dalen och därefter åkte vi ett par åk till innan vi tog skidbussen hem. På eftermiddagen var det lite disigt och lite sämre sikt. Vi kom hem vid 15-tiden.
Grabbarna gick och åt en mellanmälsrisotto medan vi tog en mikropaus innan afterskin. Vid kvart i fem tog vi oss till Silver Bullet och afterskiade i en timme drygt till ett live-band och några öl och några Jäger. Kul på afterskin är att snacka med alpresorguiderna. Killarna tog sig till spa medan Olle och jag var kvar till The bitter end. Calle blev på spat:et igenkänd av ett gäng 12-åringar.
Vid 19.15 gick vi till middagssalen och åt dagens fem-rätters middag. Vi fick träffa veckans chefskock Tommy Myllymäki som berättade att den Pike perch som vi åt dagen innan inte var gädda utan gös. Dgaens Halibut, som vi hade översatt till spätta verkade vara mer av en bastant vitfisk, men det får vi väl fråga Tommy om imorgon. Våran vad–det-nu-var och killarnas kalv smakade utsökt.
Efter maten bänkade vi oss på Ritz och spelade Plump ackompanjerade av tre gitarrister och ett par Irish Coffee. Olle vann
Gonatt



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0